Autoservice Boersen 30 Jaar

Autoservice Boersen timmert al 30 jaar aan de weg

In februari 1990 start Wim Boersen (65) in zijn eentje – in een garage – zijn autobedrijf. Toen nog vooral Apk-keuringen, onderhoudsbeurten en een klein beetje verkoop erbij. 30 jaar later staat er – inmiddels aan de overkant van de Lankerenseweg in Voorthuizen – een fullservice autobedrijf met een groot aantal diensten én drie medewerkers waaronder zoon en mede-eigenaar Ronald (36), Wijnand en Mark (die overigens van stagiair naar eerste monteur is doorgegroeid). In de loop der tijd is er veel veranderd.

Zo is Autoservice Boersen overgegaan op een gloednieuwe werkplaats met vier bruggen. Er is een handige autobandenservice (met opslag van winterbanden) en het aanbod occasions en nieuwe auto’s is fors toegenomen. Ook zijn ze sinds kort BOVAG-lid en fungeren al langer als erkend leerbedrijf. Tot slot zijn de monteurs zowel NEN-9140 als STEK (speciaal voor elektrische auto’s en airco) gecertificeerd. Hoge kwaliteit staat vanaf de prille start voorop. “Onze service en scherpe prijzen zijn daarnaast kenmerkend. Ook kennen wij onze klanten goed. Het echte ‘ons-kent-ons-gevoel’ heerst hier. Sommige klanten komen hun hele leven lang bij ons”, vertellen vader en zoon Boersen.

Sommige klanten komen hun hele leven lang bij ons

Toekomstproof

Volgens de oprichter, die verwacht de komende jaren nog volop mee te draaien in de zaak, zijn de huidige auto’s in al die jaren veel complexer, maar ook completer en stukken veiliger geworden. “Neem de hele elektronica van de motor bijvoorbeeld. Dat is enorm verbeterd. Ik verwacht naast een toename van elektrische auto’s, straks zelfrijdende auto’s en zelfs auto’s op waterstof”, aldus Wim. Ronald over zijn ambities: “We hoeven niet per se in grootte te groeien, want we vinden dat persoonlijke contact heel belangrijk. Natuurlijk gaan we mee met onze tijd in ontwikkelingen en volgen die op de voet. Neem bijvoorbeeld onze modernste uitleesapparatuur, ook voor nieuwe auto’s. Dat is echt belangrijk. En door onze grote, moderne werkplaats zijn er volop kansen die wij grijpen. Zo kunnen we nu heel goed campers repareren. Klanten groeien met ons mee en komen in een fase dat ze een camper bezitten en hier weer in onderhoud doen. We gaan de toekomst zonnig tegemoet.”

We hoeven niet per se in grootte te groeien, want we vinden dat persoonlijke contact heel belangrijk

Trots  

Terugkijkend op 30 jaar carrière is autoliefhebber Wim Boersen vooral trots op het neerzetten van de 300 m2 grote garage in 2014. “Je begint in een klein schuurtje en nu staat er een prachtig gebouw, passend bij de landelijke omgeving, met meerdere bruggen. Ja, het is mooi gelukt. Heel even heb ik ooit overwogen om vrachtwagenchauffeur te worden. Ik ben blij dat ik nu deze keuze heb gemaakt.”

Graag hadden Wim en Ronald Boersen samen met hun team, vrouwen, klanten en relaties het glas geheven op het 30-jarig jubileum. Het feestje volgt later dit jaar of volgend voorjaar.

Je begint in een klein schuurtje en nu staat er een prachtig gebouw

Jubileumfeestje volgt later

Autoservice Boersen had in mei graag een mooi feest georganiseerd. De RDW erkende autogarage bestaat dit jaar namelijk precies 30 jaar. Maar de maatregelen rondom corona gooien roet in het eten.